zondag 1 januari 2012

Waarom alle kartonnen dozen op kantoor bij mij terechtkomen

Ook op mijn nieuwe afdeling was al snel bekend dat lege dozen van bijvoorbeeld printpapier, enveloppen en ordners onder mijn bureau geschoven konden worden. Het scheelt een hoop uit elkaar scheuren, vertrappen en in de oudpapierbak gooien en ik ben er blij mee. Het komt wel eens voor dat zoonlief en ik noodgedwongen naar huis moeten lopen uit school omdat ik teveel dozen mee heb genomen vanaf het werk en ondertussen vraagt iedereen: wat dóe je ermee? In de eerste plaats vullen met lapjes, prullaria en dingen-die-ik-nog-wil-gebruiken en vervolgens heel handig op elkaar stapelen op zolder, maar liever gebruik ik ze voor creatieve oplossingen. Een kort overzicht:

Bekleden met stof of papier
Een handige opbergplek voor speelgoed, prullaria of papieren maar ook leuk als verpakking voor een aantal cadeautjes. Plak een spiegeltje aan de binnenkant van het deksel en doe er haar- en make-upspulletjes in voor een jarig meisje: Succes verzekerd! Hier staat een handleiding maar eigenlijk lukt het met sterke lijm en een beetje prutsen altijd wel.

Kledingdoos
Snij een V uit de hoek van een doos om makkelijk bij alle shirts te komen zonder dat de hele stapel omvalt. Ook handig voor kleine babykleertjes die niet willen stapelen of om de thee- en keukendoeken bij elkaar te houden in diepe keukenlades.Voor het oog kun je deze ook bekleden of beplakken, maar ik heb ze gewoon zo op een rij in de kast staan.


Hulpstuk bij het spuiten van kleine dingen
Om te voorkomen dat de wind de verf alle kanten opwaait en ikzelf onder de verf kom te zitten (of nog erger: dat er stof en zand op mijn pas geverfde bloempotten komt) zet ik een doos op zijn kant, te spuiten object erin en na afloop kan de troep zo in de container.

Standaard om makkelijk boeken te 'scannen'
Op de site van Instructables (innovatieve ideeën van mensen over de hele wereld) staat de instructie voor deze eenvoudige standaard waarmee je gemakkelijk boeken kunt scannen. Nooit meer de rug van een gebonden boek breken omdat hij nu eenmaal plat op de scanner moet! Of nog beter: scannen zonder scanner.

Knutselen met de kinderen
Categorie wat-moet-je-ermee maar zó leuk: dozen omwikkelen met repen die je van oude lakens scheurt en twee oogjes. Weer eens wat anders dan de dozenrobot. Eigenlijk een Halloween-idee maar voor een griezelfeestje vind je hier deze dozen en nog veel meer makkelijke doe-het-zelf projecten.

Iets leuks maken voor een kind
Je kunt natuurlijk doen alsof en een kant-en-klaar pakket bestellen bij Flatout Frankie, bijvoorbeeld voor deze speelhuizen in de vorm van een kasteel of woonvilla, maar op de site staat genoeg inspiratie om zelf aan de slag te gaan en bijvoorbeeld een echt vliegtuig te maken.

En heb je mazzel en komt er een écht grote doos vrij (zoals laatst toen onze nieuwe koelkast gebracht werd en een stel overenthousiaste bezorgers met alle liefde een megadoos in onze achtertuin wilden zetten), dan grijp je gewoon alle restjes verf, een rol duct-tape en een stanleymes:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten