vrijdag 24 juli 2009

Schoonmaken met glans

Glansspoelmiddel voor de vaatwasser kun je prima gebruiken als middel tegen kalkaanslag in de badkamer: meng 1 deel glansspoelmiddel op 9 delen water en giet in een sprayfles. Het idee is hetzelfde als water met azijn op de wanden en deuren spuiten, alleen heeft glansspoelmiddel het bijkomende voordeel dat het oppervlak enigszins vuil- en waterafstotend wordt.

Met hetzelfde doel kun je glansspoelmiddel in plaats van spiritus gebruiken bij het ramen zemen (jaja, het is tenslotte alweer bijna kerstmis). Zal nog wel even duren voordat ik dit echt uit ga proberen. Wat wel op korte termijn van pas komt: inweken met glansspoelmiddel verwijdert urinesteen-aanslag in de kattenbak. De bodem wordt op den duur wat wittig en ruw, da's dus die aanslag. En voor nog meer ranzige schoonmaakideeën: witte shirts met gele plekken onder de oksels worden óók weer schoon met glansspoelmiddel. De vlekken insprayen met het middel, half uurtje laten intrekken en wassen. Het werkt echt!

En heb je een vaatwasser en toevallig een keer geen glansspoelmiddel meer (omdat je er van alles mee schoon hebt gemaakt bijvoorbeeld...) doe dan eens een doorgesneden citroen in het bestekmandje. Je kunt hem laten zitten tot 'ie op is, je vaat gaat er van glanzen en het apparaat gaat er beter van ruiken.

1 opmerking:

  1. Kijk! Dit is een handige tip voor mij. Vooral die van de wasmiddelopzuigtechniek. Mijn man rookt....

    BeantwoordenVerwijderen