woensdag 22 juli 2009

Azijn voor het wassen

Azijn werkt ontkalkend, ook in de wasmachine. Je kunt het gebruiken in plaats van was- verzachter: je was wordt er lekker zacht van, je machine blijft kalkvrij, het is goedkoper en - in tegenstelling tot wat ik eerst dacht - je was gaat er niet zuur van ruiken. Bovendien is het afvoerzeefje veel minder ranzig sinds ik de wasverzachter verbannen heb.

En als je jezelf gewassen hebt onder de douche kun je alles eenvoudig kalkvrij krijgen en houden door een sprayflacon (lege Glassexfles bijv.) te vullen met de helft water en de helft azijn, en hier de wanden, kraan en douchegordijn/scherm mee in te sprayen. De werking is hetzelfde als Ajax Shower Power, maar dan zonder de vreselijke chemische stank waar je bijna van flauwvalt. Oh ja, en wederom een stuk goedkoper natuurlijk.

Voor beide geldt dat je bovendien een stuk groener leeft: geen moeilijk afbreekbare chemische rotzooi in het riool meer!

4 opmerkingen:

 1. Afvoerzeefje???!

  Jeetje, ik leer hier nog huisvrouwenjargon ook!
  Wist trouwens niet eens dat zoiets in een wasmachine zit.

  Maareuh, hoeveel azijn gebruik je dan in de was? En is dat dan schoonmaakazijn? (Je ziet: ik wil alles weten en leren ;D )

  Leuke tobbe trouwens!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. OK heb het even nagezocht, het heet officieel een pluizenfilter. Kun je tenminste met overtuiging meedoen aan de huisvrouwenpraat (en bedankt...) Verder: gewone azijn, net zoveel als je normaal aan wasverzachter zou gebruiken.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. LOL ;)
  Jij ook bedankt!

  De clap gaat trouwens niet zo snel, ben door warmte (voel je de ironie...) maar even aan het haken geslagen.

  Geniet van de wolkbreuken!
  :D Astrid

  BeantwoordenVerwijderen
 4. als je in je sprayflacon ook nog een beetje bleek doet heb je een perfect schoonmaakmiddel tegen schimmelaanslag en het werkt bij af en toe sprayen preventief tegen de schimmel:)

  Groetjes
  je nichie:)

  BeantwoordenVerwijderen