vrijdag 17 september 2010

De wereld een beetje verbeteren

Ik ben dol op koopjes: Action, Zeeman, elke winkel met een schreeuwerig bord FINAL SALE...maar tegelijkertijd vind ik het een rotidee dat al die leuke kleding voor zoonlief (en heel soms mezelf) ergens in een sweatshop in China gemaakt wordt door mensen die onder de naaimachine moeten slapen.

En dat moest dus anders.

Mijn favoriete ontdekking is het kledingmerk Duns, fairtrade kinder- en dameskleding van ecokatoen. Hier kun je de laatste collectie zien en die vind ik wel zo prachtig.Onder meer te koop bij de al eens eerder genoemde webwinkel Omstebeurt (nee, ook daar geen aandelen), maar ik moet eerlijk bekennen dat ik - los van de winterjas - er alleen afgeprijsd spul koop want het is wel een hoop geld, 25 euro voor een shirtje.

Maar wat zou nu nog beter (en goedkoper) zijn? Juist, hergebruik. Op de foto zoonlief in zijn geweldige vest van REP, bemachtigd via Marktplaats voor 15 euro inclusief verzenden. Ook bij de Leeuwarder goederenbank en de winkel van Terre des Hommes slaag ik regelmatig voor geweldige kinderkleding. Geen verspilling van materiaal, geen extra werk in sweatshops en het geld dat ik ervoor betaal gaat naar goede doelen. Gelukkig heb ik drie schattige nichtjes, dus ook jurkjes en tuniekjes sleep ik gewoon mee naar huis en gelukkig hebben de zusjes geen bezwaar tegen tweedehands kleding. Het heeft nog altijd een ranzig imago maar ik kan uit ervaring vertellen dat ik nog nooit zoveel verschillende heerlijke geurtjes wasmiddel heb geroken sinds ik ben overgestapt op tweedehands.

Op zaterdag 25 september is er in het wijkgebouw van de Vossenparkwijk in Leeuwarden vanaf 10.30 weer een kinderkledingbeurs die ik iedereen kan aanbevelen als je eens kennis wilt maken met de wereld van het doorgeven: kleding, speelgoed, boeken, fietsjes...

Heeft je zoon echter ook maat 122, blijf dan maar thuis want dan is er meer voor mij:)

p.s. Was ik toch even deze site vergeten, gratis af te halen en het milieu helpen door hergebruik

1 opmerking: