donderdag 25 februari 2010

Kleur de lente!De sneeuw verdwijnt, de eerste bloemen van de Helleborus komen boven de grond, en dan gaat het altijd kriebelen: ik wil kleur! Eerste bron van inspratie is de site Kris's color stripes. Van de prachtigste foto's destilleert ze de kleuren in een mooi palet. Gewoon printen en meenemen naar de verfwinkel dus. De site van Flexa begint inmiddels overig aardige overeenkomsten te vertonen met deze site: veel mooie foto's en duidelijk kleurenpalet.

Als je een bepaalde kleur in je hoofd hebt en je wilt bijpassende kleuren uitzoeken, dan is Behr een goed hulpmiddel. Je klikt op de startbutton en kiest je hoofdkleur. Vervolgens kies je eventueel een of meerdere andere kleuren, en er worden automatisch 8 verschillende paletten gegenereerd.

Via Colour Lovers (een rommelige site, maar wél met veel inhoud) kun je zoeken op paletten, kleur en patronen. Leuk als je een bepaalde sfeer in gedachten hebt.

Tenslotte hier de link naar de sjablonen van Histor die je gratis kunt downloaden (met gebruiksaanwijzing), de grote strijksymbolen komen straks op mijn groenblauwe muur in het washok. Want ik ben wel dol op kleur en hoe-drukker-hoe-beter, maar de heren in dit huis helaas niet. Toch jammer, want op deze site staan nog veel meer mooie muurstickers waarmee ik het liefst ons hele huis vol zou plakken!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten